2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Aynı zamanda yangın kapkaloriın eğer olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da makam düzenıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları sıkışık anatomi topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı mefret binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden elan şu denli olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Yangın bapları insanların ve hayvanların meskenlerden dünyaarı çıkmasını ve elan azca duman solumasını esenlar. İnsanlar yaman solumayı önemsiz kadar görebilir meğer yangınlardan en çok emanet kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kadar gazlar “yangın kötüı” solumaktan meydana geliyor.

Baplar paletlerde sürükleme edilmektedir. Her palette 15 grup biricik kanat kapı sürükleme edilebilir. Kasaların de monte olması resmî nakliye avantajları katkısızlamaktadır.

Bu anlamda yangın merdivenleri kritik anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile sahip olup kişilerin gine bu noktada en çok aradığı kriterler ortada Yangın Çıkış Kapısı da gelmektedir.

Yangın kapıları, yangın güvenliği muhtevain kritik öneme malik olan strüktürel unsurlardır. Acil durumlarda güvenli bir kaçış çıkarmak üzere tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı olur. Yangın kapıları ekseri yangın dayanımı ali malzemelerden mamultır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.

Açılıp - kapanma işçiliklevinin problemsiz yerine getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında muayyen periyotlarla bu keyfiyet denetleme edilmelidir. 

Yangın kapısı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar alışılagelen kapı kolu kadar olabilir.

Kapı rabıtlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın sırasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına sebep evet.

Bütün yangın kasası ve kanatları yüce lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonrasında binalabilecek sıva onarımı ve boya fiilleri cihetiyle kapılar pert görmez.

Yangın baplarının asli görevi insanları yangın takkadak zemine sağlıklı şekilde ergürmek başüstüneğu ciğerin, muhtemel olan en kesik sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini elde etmek amacıyla önlem allıkınmaktadır.

Montaj sürecinde beceri olarak bütün kurallara şayan şekilde yerleştirilen bir numara kanatlı yangın bapsı, autarı haklı açılacak şekilde kullanılır.

Report this wiki page